Vierde Wereld Forum

Belgie => Huisvesting, dakloosheid, domicilie, referentieadres => : De Kat 15 May 2012, 08:29:46

: Gemiddelde huurprijs in Vlaanderen bedraagt nét geen 500 euro
: De Kat 15 May 2012, 08:29:46
De Vlaamse overheid pakt binnenkort uit met een website die huurprijzen met elkaar vergelijkt. 'Huurders weten zo of ze een faire prijs betalen en verhuurders moeten die niet langer met de natte vinger bepalen', zegt minister Freya Van den Bossche (SP.A).

'Als huurder biedt zo'n website het voordeel dat je meteen weet of het appartement of het huis dat je wil huren geen te hoge huurprijs heeft. Er zijn nog altijd eigenaars die woekerprijzen durven vragen', aldus Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (SP.A). 'Als verhuurder biedt de website je een houvast voor wanneer je niet goed weet hoeveel huur je kan of mag vragen.'

Het cijfermateriaal dat ondertussen voor deze huurprijs-website bij elkaar is geharkt, geeft volgens de onderzoekers 'voor de allereerste keer een goed beeld van de prijzen op de private Vlaamse huurmarkt.' Zo bedraagt de gemiddelde huurprijs in Vlaanderen net geen 500 euro per maand. 'De duurste huurprijzen vind je in de rand van de steden Brussel, Antwerpen, Gent en Leuven, en op de as Brussel-Antwerpen', aldus onderzoekster Sien Winters van het Steunpunt Wonen. Logisch, want in de steden zelf heb je een veel groter aanbod van goedkopere kamers en studio's.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=GEV3Q4R8S (http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=GEV3Q4R8S)
: Re: Gemiddelde huurprijs in Vlaanderen bedraagt nét geen 500 euro
: Twan 11 June 2012, 23:10:25
typisch die soccen - de marktprijs wordt gewoon bepaald door de wet van vraag en aanbod. Wordt een te hoge huur gevraagd dan krijgt de verhuurder zijn krot niet verhuurd en dan past hij op de duur zijn prijs wel aan.

de huurprijzen zijn idd veel te hoog maar met zo n website verander je daar niks aan - dat kan je enkel door het aanbod van huurwoningen te verhogen en door immos te verbieden om dat aanbod kunstmatig te beperken.
: Re: Gemiddelde huurprijs in Vlaanderen bedraagt nét geen 500 euro
: smurf6254 31 July 2013, 19:53:27
De huur/grond/woning-prijzen zijn crimineel hoog. Manipulatie...manipulatie...manipulatie.

Winst maken op basisbehoeften van de mens... er is geen diepte tot welke ze niet afdalen.
Criminele toestanden toegelaten door onze goedmenende 'volksvertegenwoordigers'.
TinyPortal © 2005-2015