Vierde Wereld Forum

Belgie => Huisvesting, dakloosheid, domicilie, referentieadres => : freedomdrummer 11 December 2008, 11:41:52

: Permanent wonen in een luchtballon.
: freedomdrummer 11 December 2008, 11:41:52
Aangezien alle bouwgrond al ingepalmd is dacht ik zo, waarom niet permanent in een luchtballon wonen. Of een zeppelin. De bewoners op hun dure vastegrond zullen misschien wel klagen dat we hun zonlicht afnemen, maar hey, een mens moet mee met z'n tijd he, dan hadden ze zelf maar eerst een vliegend huis moeten bouwen. Qua oppervlakte voor bouwgrond kom ik op die manier wel met 1 m² toe, en dat is voor mij best wel betaalbaar zonder een lening te moeten aangaan.
: Re: Permanent wonen in een luchtballon.
: kobaf 11 December 2008, 11:45:23
lol je moet dan idd eigenlijk enkel een vierkante meter kopen om daar een goeie verankering te kunnen fabriceren en een in en uitgang te hebben vanuit je luchterf haha
: Re: Permanent wonen in een luchtballon.
: TurtleTJones 12 December 2008, 20:39:57
Een 1paal-woning kan u hiermee ook wat besparen.
Het is denk ik al bijna 20jaar geleden dat ik daar nog eens iets over gehoord heb.
Zijn er dan geen gekken/slimmeriken (afhankelijk van wie welke houding daartegenover heeft) meer?
: Re: Permanent wonen in een luchtballon.
: freedomdrummer 13 December 2008, 07:49:21
 :P da mag ni  :police:
: Re: Permanent wonen in een luchtballon.
: freedomdrummer 14 December 2008, 15:10:54
In dezellfde absurde stijl had ik ook kunnen posten "permanent wonen op een monopolie spelbord" maar dat zou ongepast zijn aangezien het de realiteit is waarin wij ons hedendaags bevinden.

Zo wordt het toch voorgesteld op België's 3e en 4e populairste websites (http://www.minirank.com/tld/be/0), nl http://www.biv.be/ (http://www.biv.be/) en http://www.ipi.be/ (http://www.ipi.be/) , de websites van het Instituut van Vastgoedmakelaars, waar mensen met genoeg startkapitaal uitgenodigd worden om te "stoppen met spelen".  ???

: Re: Permanent wonen in een luchtballon.
: freedomdrummer 30 March 2009, 09:56:50
http://www.inhabitat.com/2009/03/25/geotecturas-airchitecture-flying-buildings/ (http://www.inhabitat.com/2009/03/25/geotecturas-airchitecture-flying-buildings/)
: Re: Permanent wonen in een luchtballon.
: De Kat 30 March 2009, 12:07:53
Of op een boorplatform... Meteen ook je eigen land..

http://nl.wikipedia.org/wiki/Sealand (http://nl.wikipedia.org/wiki/Sealand)
 
Het platform
Het Prinsdom Sealand (Principality of Sealand) is een zelfuitgeroepen micronatie, negen kilometer van de Engelse oostkust gelegen op een voormalig marineplatform.


Geschiedenis
Op 2 september 1967 nam de Engelse radiopiraat Paddy Roy Bates een tot dan toe verlaten fort uit de tweede wereldoorlog in bezit en riep er een onafhankelijk vorstendom uit. Hoewel Sealand door geen land ter wereld wordt erkend, geeft het in de territoriale wateren gelegen "vorstendom" eigen postzegels, munten en paspoorten uit. Sealand heeft een oppervlakte van 550 m² en een inwonertal dat varieert van 1 tot 5.

In 1967 konden dergelijke claims nog vrijelijk gedaan worden, aangezien de landen rond de Noordzee een driemijlszone hanteerden. In 1987 werden de territoriale wateren verbreed tot 12 mijl buiten de kust, zodat de claim van Bates in wezen strafbaar is. Hij is hier echter nooit om vervolgd, en in tegenstelling tot wat bij vergelijkbare initiatieven het geval was is Sealand nooit door een leger bezet om de claim te ontkrachten. Hiertoe is eenmaal een poging gedaan, maar nadat de kustwacht vanaf het platform met een achterlader beschoten werd, nam die zijn verlies en deed geen verdere pogingen tot bezetting. De overheid van Sealand refereert aan dit incident als een "terroristische aanval die kon leiden tot het verlies van levens" en een "conflict met de Britse, Nederlandse en Duitse overheden".
TinyPortal © 2005-2015