Vierde Wereld Forum

Belgie => De oorlog tegen de armen => : Twan 27 November 2016, 23:46:28

: everything's a rich man's trick
: Twan 27 November 2016, 23:46:28

Met deze monumentale documentaire wil ik de toon zetten van dit subforum. De titel zegt het eigenlijk al allemaal "everything is a richs man's trick". "Alles is een truuk van de rijke". We beginnen met JFK en gaan over de betrokkenheid van wall street in hitlers derde rijk om te eindigen bij 9/11.

Wat heeft dit alles met elkaar te maken ? Daarvoor moet u deze documentaire zeker bekijken.

Maar in deze context moeten we het begrip armen of de vierde wereld even heel breed opvatten. Want in de ogen van de allerrijksten ( de 1 percent rijksten ) is zelfs een miljonair een arme sukkelaar. Een arme sukkelaar die misschien wel denkt dat hij rijk is en ook inderdaad nooit iets structureels tekort zal komen ... maar die als het erop aankomt, net zoals wij een speelbal is. Een speelbal van een nietsontziende elite die deze planeet en alles wat daarop leeft (inclusief wij dus ) als hun eigendom zien.

De kloof tussen arm en rijk wordt breder zo zegt men. Maar ik denk dat slechts weinigen daar goed een beeld van hebben. De kloof vergroot namelijk nog eens exponentieel naarmate je omhoog klimt op die sociale ladder. En als je het zo bekijkt dan is dus die kloof tussen ons en de miljonair veel kleinder dan de kloof tussen hem en de top.
TinyPortal © 2005-2015