Vierde Wereld Forum

Nederland => Vierde wereld actualiteit v => : debbie 1 June 2006, 14:18:00

: Leerling gedumpt op snelweg
: debbie 1 June 2006, 14:18:00

Een 15-jarige leerling van het Geert Groote College in Amsterdam is begin deze week tijdens een schoolreisje naar het Duitse Weimar zonder pardon op de snelweg gedropt. Meereizende leerkrachten besloten de leerling na een rit van ruim 140 kilometer op de A1 richting Hengelo uit de bus te zetten omdat de ouders niet aan hun betalingsverplichtingen hadden voldaan.

Iets anders

De leraren zetten de scholier af op een kleine parkeerplaats. Na een lange wandeling in de berm kwam hij aan in de plaats Holten, waar hij de trein naar huis pakte. "Ik erken ruiterlijk dat dit nooit had mogen gebeuren", aldus Mieke van Leusden, lid van de dagelijkse leiding van de school. "De docenten hadden iets anders moeten regelen. Er had bijvoorbeeld een auto van school kunnen komen om de jongen op te halen of een taxi gebeld kunnen worden."

Tekst en uitleg

De meereizende docenten zullen na terugkomst uit Duitsland vrijdag tekst en uitleg moeten geven aan de schoolleiding. Bij vertrek uit Amsterdam wist de jongen ongezien de bus in te komen, aldus Van Leusden. "Ik ga checken bij collega's hoe dat heeft kunnen gebeuren."

Betaling

De leerling mocht niet mee omdat de ouders nog steeds de 40 euro van het schoolreisje van vorig jaar niet hadden betaald. "We hebben een hele serie brieven gestuurd met het verzoek het geld alsnog over te maken, maar daar hebben we geen reactie op gehad", aldus Van Leusden. Ook de 140 euro voor het uitstapje van dit jaar is volgens de school niet betaald. "Er is niets op onze rekening gekomen." De school had de ouders vantevoren gemeld dat hun zoon dit jaar niet mee zou mogen bij achterwege blijven van de betaling. Waarom de jongen dan toch instapte, is niet gekend.

Bron


TinyPortal © 2005-2015