Forum > Uit het leven gegrepen ...

vlamingen te Brussel

(1/3) > >>

dolma1:
In mijn tijd op school leerden we dat Broekzele vlaams was: een zeel over het broek. Nu als je vlaming bent te Brussel ben je een achterlijke stomkop en oemt sibelga me smeerlap. Die vent vanvoor kent geen nederlands meer en wil me de nodige documenten niet geven. Tegenover is er een rood gebouw galery gery geheten en die geven uitleg en papieren dus is dat ok voor mij. Maar als zo een franstalige geen nederlands wil kunnen, staan wij en ik ook dus daar voor stomme aap. Trouwens als zo een vlaming van ergens naar Brussel komt, en men hoort hem praten, dan stelen ze de handtas leeg! Je ziet zo aan iemand en zijn beleefdheid welwillendheid dat hij vlaming is. De ene persoon zal zeggen quel beau chien, en als je antwoord geeft is je geld al weg. Meegemaakt op abattoir en aan de midi.

Ik was dus in Brussel nieustr en ik verzeker jullie dat ik me er onveilig en niet gewenst voel. het ligt er vol vreemden. Ik ben niet meer bij mij nu. I herinner me trouwerns een meiske die een boetiek kinderkleren had in 1988. Omdat ze islam was en alleen ging wonen om dichter bij boetiek te zijn stuurde men alle mannen naar haar toe want een meiske alleen dat mag niet. IK kreeg toen ook rare telefoons omdat ik erboven woonde. Maar 2011 is e rniks veranderd in de kop. Ik kan geen vlaming in Brussel zijn. Ze mocht zelfs geen glas cola in een café drinken! Die mannen loerden van jewelste, dus dat ik erbij was was goed.

IK zoek dus een manier om mezelf te zijn. Wij zijn sinds schooltijd tweetalig. Maar zij willen niet hoor. Koppig hun frans dus.

Ik zeg u hier de waarheid want een vlaming beseft de toestand hier niet. Nooit weet ik waar ik terecht kom en nooit weet ik wie er rond me leeft. Ze willen ook geen vlaams schrijven ech!

Pas even op voor jezelf als je komt shoppen. Pas op aan simonis, beurs, brouckère en anneesens! Steek je geld onder je mantel weg. Neem geen handtas mee. Kettingen trekken ze van je hals af, dus doe dat niet aan.

dolma1:
Nu enfin Di Rupo brusel halle Vilvoorde gesplitst kreeg zitten wij vlamingen te Brussel ons af te vragen waar het naartoe gaat gaan. Was vandaag in de abatoir en omdat ik binnenkort averecht binnen moet komen van nu, vroeg ik een man van die wahcters de weg. het is zo al moeilijk genoeg uit te leggen waar je bent. Spreekt u nederlands: nee! Dan kan ik het u niet vragen en ik vroeg het een groepje pratende mannen van de mivb. Diret Neerlands zeg en ht me deftig uitgelegd.Geoon tram 81 avercht an nu naar de midi nemen en dan de metro 1 halte. Dat ga ik kunnen dus.

Maar de man zei me dat de toetand in Brussel meer en meer zal verergeren nu. IK zag een deftig jong manneke 15 jaar tegenover me zitten en zo een araab vroeg hem frank botweg wie er in zijn klas zat. IK hoorde alles behalve Jan Piet Mieke en dominique. ER zit in de fr scholen geen belg meer. En ze moeten naar het schijnt geen Nederlands meer leren en dat weet ik van een buurvrouw. Daarom kunnen ze niks lezen.

IN mijn tijd kon ik dat vlaams en frans op mijn 2de studiejaar. Duits 4de studiejaar. Engels 2de middelbaar. Waarom ben ik zo verstandig en zij nooit! En dat begint me te vervelen!

Zij hebben werk en ik niet. Zij kennen frans en araabs van het ene of andere soort. Da's 2 talen.

Het zal hier echt alleen maar verergeren in brussel en alles is islam wat de klok slaat.  IN het park hier werd onlangs een jongen van 12 uitgekleed door jonge araben omdat hij christen was. HIj is een ongelovige. Zover zijn we dat er pedofilie mee gemoeid is volgens mij. Die zij niet meer dan 15-16 jaar. Christelijke meisjes mogen ja gevogeld worden volgens hen=16 jaar. IK ga zeker na 18 uur geen park door. Zal wellicht toch moeten maar neem de zijkanten.

Jullie in de Vlaanderen kent brusssel niet. We zijn niet meer in eigen land. Beschaamd frans en veraraabt te zijn zijn ze niet. het is erg voor mij.

dolma1:
Deze ochtend toen ik koffie zette wasz onze Vic Anciaux op de radio vrt2. Hij zei oa dat hij al lang naar voren bracht dat brussel zal verfransen. Geef hem gelijk. Infeite moet ik terugdenken aan Nolsville(Schaarbeek) en Patrick die met de Pvv(Verhofstadt) end e tak ging protesteren en in de boom kroop. Ze protesteerden tegen lokaal 13 voor Vlamingen.

Vandaag zag ik een idee over Schaarbeek 2011, en de bewering dat ze Frans zijn, en de vlamingen in de minderheid. Durf ik te denken dat we lokaal 13 terug gaan krijgen? Waar hebben ij voor gevochten infeite?

Ze beginnen echt op hun Frans te staan en zijn niet omniglobaal tweetalig zeker vandaag. Vlaming uitchot is eerder de uitdrukking en ongewenst zeker.

Voel me niet meer op mijn gemak en zou zoals bij man bijt hond liever nederige vlaams eburen hebben die mekaar helpen. Wie weet waar ik nog kan gaan wonen binnen drie jaar? Help me eens. Dan ga ik op onderzoek.

dolma1:
IIK denk dus dat ik binnen de drie jaar Brussel vaarwel moet zeggen. Nu is er de noeuwe overeenkomst Di Rupo ech met een versere regering op komst. Lees eens allemaal via internet deze week te brussel van donderdag! Daar staat het gewoon in hoe wij hier behandeld worden. Is niet acceptable. Had nooit gedacht dat het zover ging komen maar nu staat mijn gedachte er zwart op wit. Ben infeite hopeloos voor de toekomst. Waar moet ik naartoe?

dolma1:
Een vroegere buurvrouw die ene huisje met tuintje had is weg naar Geeraardsbergen zie. Ze stappen eht allemaal af te jette.....
dat zijn er 7 die ik NU weet

KLopt iets niet

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie